Ratkaisuja erilaisille hiuksille

7 tuttua tukkapulmaa ja toimivaa ratkaisua. Miksi hiukseni ovat…

1. Kuivat ja karheat?

Syy: hiuksesi ovat todennäköisesti runsaiden käsittelyjen vaurioittamat. Kun suomut ovat auenneet, hiukset tuntuvat karheilta, näyttävät kiillottomilta ja katkeavat helposti.

Ratkaisu: leikkauta huonokuntoisimmat latvat pois.  Käytä rakennevaurioituneille hiuksille tarkoitettua shampoota. Panosta hoitoon: seerumi, hoitosuihke ja -öljy palauttavat sileyden ja kiillon hiuksiisi.

2. Liukkaat ja hallitsemattomat?

Syy: hyväkuntoinen, käsittelemätön hius on usein liukas. Myös liian hoitava shampoo ja hoitoaine voivat veltostuttaa hiuksia.

Ratkaisu: kosteuttava ja tuuhentava shampoo ja hoitoaine antavat hiuksille ryhtiä ja helpottavat käsittelyä. Perushallittavuutta saat hiuksiin rakennetta tuovilla muotoilutuotteilla.

Nuori vaaleahiuksinen nainen huolissaan hiusharjaan jääneestä hiuksista

3. Sähköiset ja lennokkaat?

Syy: hiuksesi potevat kosteuden puutetta.

Ratkaisu: käytä hiusten päivittäiseen pesuun ja hoitoon kosteuttavia tuotteita, ja hemmottele hiuksia parin viikon välein kosteuttavalla tehohoidolla tai naamiolla. Kosteuttava suihke hillitsee lennokkuutta päivän aikana.

4. Pörröiset ja kurittomat?

Syy: olet perinyt kihartuvat hiukset, jotka etenkin kuivuutta potiessaan voivat olla kurittomat.

Ratkaisu: käytä kiharahiusten tuotteita, jotka kosteuttavat ja hillitsevät pörröisyyttä. Kuivasuihke silottaa pörröisyyttä tehokkaasti. Rakennetta selkeyttävät muotoiluvahat ja voiteet ovat sinun tuotteitasi.

5. Harmaat ja himmeät?

Syy: pigmenttejä tuottavien melanosyyttien toiminta on hiipunut ja hius muuttunut värittömäksi. Hiusten kiilto on osin pigmenttien ansiota, joten niiden puuttuminen tekee hiuksista himmeämmät.

Ratkaisu: voit värjätä harmaat piiloon tai häivyttää niitä vaahtosävyllä tai raidoilla, jolloin saat hiuksiin myös kiiltoa. Jos pysyt harmaassa, harmaiden hiusten oma shampoo ja hoitoaine pitävät hiusten sävyn raikkaana.

6. Rasvoittuvat ja veltot?

Syy: jos ihosi on rasvainen, todennäköisesti myös hiuspohjasi rasvoittuu nopeammin. Stressi voi lisätä talituotantoa, samoin hiuspohjaa kuivattavat tuotteet.

Ratkaisu: kokeile rasvoittuvien hiusten pesu- ja hoitoainetta tai syväpuhdistavaa shampoota. Hiusten tyvi- kohotuskäsittelyllä tai rakennetta antavilla muotoilutuotteilla ja föönauksella saat nostettua hiukset irti päänahasta.

7. Hauraat ja haaroittuneet?

Syy: latvat ovat hiuksen vanhin ja siksi myös kulunein osa. Mitä pidemmät hiukset ja mitä enemmän käsittelyjä ne ovat vuosien aikana kokeneet, sitä rispaantuneemmiksi latvat muuttuvat.

Ratkaisu: leikkauta huonokuntoiset latvat pois ja pyydä kampaajaltasi tehohoito. Hoida hiusten pituuksia ja latvoja kotona erikoistuottein: öljy, naamio, seerumi ja hoitosuihke auttavat.

Root wave