Huolehdi itsestäsi ja hyvinvoinnistasi

Hiukset kertovat terveydestämme.

Hiusjuuri reagoi herkästi sekä sisäisiin että ulkoisiin muutoksiin. Myös stressi ja elämänpaineet sekä säätilojen vaihtelut saattavat rasittaa hiuksia ja saada ne näyttämään elottomilta.

Hiukset joutuvat kestämään monenlaista rasitusta: pesua kemiallisesti puhdistetulla vedellä, saunomista, klooria, käsittelyä kosteina föönillä tai kihartimilla. Myös fyysinen hankaaminen, hiuskoristeiden käyttö ja kampaaminen vaatii usein veronsa.

Nainen vaaleilla hiuksilla

Liian kiireinen elämäntapa, stressi ja rankoista elämänmuutoksista aiheutuvat paineet voivat rasittaa hiuksia yllättävän paljon. Liian rankka dieetti taas voi johtaa hiuksille tärkeiden aminohappojen, proteiinin, raudan ja sinkin puutostiloihin. Hoitamalla hiukset vahvemmiksi ne myös kestävät enemmän.

Hiukset toimivat hyvinvointimme mittarina, sillä niiden kunto vaihtelee terveydentilamme mukaan. Kun voimme hyvin, hiukset ovat kiiltävät, jäntevät ja pehmeät. Ei siis olekaan mikään ihme, että hiuksillamme on niin merkittävä rooli ulkoisessa olemuksessamme – varsinkin meille itsellemme.