Priorin Extra – hiusten hyvinvointiin kehitetty ravintolisä

Woman dark hair

Hiukset voivat joutua kovalle rasitukselle monesta eri syystä.

Hiukset ovat olennainen osa hyvinvointia, joten niitä kannattaa hoitaa. Hiusjuurten toimintakykyä voi tehostaa huolehtimalla, että ne saavat oikeita ravintoaineita. Vahvat hiukset kasvavat terveistä, hyvin hoidetuista hiusjuurista ja siksi hiuspohjan hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Liian kiireinen elämäntapa ja rankoista elämänmuutoksista aiheutuvat paineet voivat rasittaa hiuksia yllättävän paljon. Esimerkiksi hormonaaliset muutokset imetyksen tai vaihdevuosien aikana, laihduttaminen tai yksipuolinen ruokavalio, ikääntyminen, tupakointi, toistuvat hiuskäsittelyt ja vahvat hiustuotteet, stressi ja sairaudet voivat heikentää hapen ja veren kulkeutumista hiustuppeen ja vaikuttaa näin hiusjuuren vitamiinien ja ravinteiden saantiin.

Hiusjuuri ja hiusten kasvun kolme vaihetta

Vahvat hiukset kasvavat terveestä, hoidetusta hiuspohjasta.

Hiuksen elävä osa löytyy hiustupesta, päänahan uumenista. Hiustupen ytimessä sijaitsee hiusnysty: kasvukeskus, josta hiuksen juuri saa ravintonsa ja josta hius kehittyy.

Hiuspohjan ongelmat heijastuvat hiustuppien hyvinvointiin ja lopulta hiusten kuntoon. Hiustuppien määrää ei voi lisätä eikä kuollutta hiustuppea palauttaa toimivaksi. Siksi päänahan hyvinvointiin kannattaa kiinnittää ajoissa huomiota.

Kutina, kuumotus ja kivistys ovat merkkejä ongelmasta, joka on korjattava pikimmiten. Lika, liiallinen ihotali, muotoilutuotteiden jäämät sekä kuolleitten solujen kertyminen hiustuppien suuaukolle voivat haitata hiusten kasvua. Häiriötekijät poistuvat huolellisella pesulla ja tarvittaessa hiuspohjan kuorinnalla. Hiuspohjan kuivuus ja sieniperäinen hilse talttuvat oikealla pesu- ja hoitoaineella, tarvittaessa erikoistuotteilla.

1. Lepovaihe

Lepovaiheen aikana hius pysyy hiustupessa 1–3 kuukauden ajan, minkä jälkeen se putoaa pois esimerkiksi hiusten pesemisen tai kampaamisen tai uuden hiuskasvun vuoksi. Tyypillisen kasvukierron aikana on normaalia, että päivässä irtoaa noin 100 hiusta. Hiuksista 7–14 % on lepovaiheessa.

Hair bulb

2. Kasvuvaihe

Kasvuvaihe tarkoittaa hiuksen aktiivista kasvua, joka kestää noin 2–6 vuotta. Tämän vaiheen aikana hiusjuuri tuottaa jatkuvasti hiuksen tarvitsemia aineita. Hius kasvaa joka päivä noin 0,35 mm, ja koko kasvuvaiheen aikana hius voi kasvaa pituutta 25–70 cm. Kasvuvaihe on erittäin aktiivinen. Se sujuu ongelmitta, jos hiusjuuri saa riittävästi ravintoaineita. Terveistä hiuksista 85–90 % on kasvuvaiheessa.

3. Välivaihe

Välivaiheen aikana hiusjuuri uudistuu. 1–2 viikkoa kestävän vaiheen aikana hiusjuuren solut lopettavat väliaikaisesti hiuksen tuottamisen. Hiuksen alaosaan muodostuu sarveiskerros ja hius työntyy hiuskanavassa ylöspäin, ihan talirauhasen alapuolelle. Hius pysyy kiinni hiustupessa vielä jonkin aikaa. Hiuksista 1–3 % on välivaiheessa.

Näiden kolmen vaiheen jälkeen hiuksen kasvukierto alkaa aina alusta.

Unelmana pitkät hiukset

Hiuksen kasvuvaiheen pituus vaihtelee iän ja perimän mukaan. Vain 2 vuotta kasvava hius on tuomittu jäämään lyhyeksi. Kasvuiän ohella hiusten pituuteen vaikuttaa kaikki hiusten elinaikansa aikana kokema: ravinnosta stressiin ja värjäyksistä leikkauskertoihin.

Jokainen hiusnysty tuottaa keskimäärin 25 hiusta. Hiuksen kasvukierto kiihtyy iän myötä: lapsella se on 6–7 vuotta ja myöhemmällä keski-iällä enää 6–12 kuukautta.

Jos hiukset saavat kasvaa täydet kuusi vuotta ja niistä pidetään hyvää huolta, pituutta voi kertyä lähes metri.

Raskaus ja imetys vaikuttavat hiuksiin

Hiukset reagoivat hormonitason muutoksiin.

Hiukset reagoivat muuttuviin tilanteisiin, kuten raskauteen ja imetykseen hormonitasapainon muuttumisen kautta. Raskauden aikana veren estrogeenipitoisuus on erittäin suuri, minkä vuoksi useimpien odottavien äitien hiukset voivat hyvin ja kasvavat tavallista voimakkaammin.

1–3 kuukautta synnytyksen jälkeen estrogeenipitoisuudet vähenevät lähes vaihdevuositasolle, ja hiuksia alkaa irrota normaalia enemmän. Muutokset hiusten kunnossa imetyksen aikana ovat tästä syystä hyvin yleisiä. Imetyksen pituus, ravinnon monipuolisuus, elimistöä rasittavat sekä yksilölliset tekijät vaikuttavat siihen, milloin estrogeenitaso palautuu normaalille tasolle.

Priorin Extra huolehtii hiustesi hyvinvoinnista myös imetyksen aikana

Priorin Extra sisältää hiusjuurille tärkeitä kivennäisaineita ja rasvahappoja sekä biotiinia, joka edistää hiusten terveyttä ja hyvinvointia. Voit käyttää Priorin Extra -kapseleita myös imetyksen aikana, sillä ne sisältävät vain luonnollisia ainesosia.

10 faktaa Priorin Extra -valmisteesta

Keräsimme keskeiset faktat yhteen luetteloon.

1
Hiusten kasvu on intensiivinen aineenvaihduntaprosessi. Hiusjuurten tarvitsemien ravintoaineiden saanti on olennaista hiusten terveydelle.

2
Priorin Extra on vitamiini-, kasviuute- ja aminohappovalmiste, joka sisältää hiusjuurille tärkeitä kivennäisaineita ja rasvahappoja. Priorin Extra sisältää myös biotiinia, joka edistää hiusten pysymistä terveinä.

3
Hiusjuurilla on keskeinen osa hiusten kasvussa, sillä hiussolut ja hiusten väri muodostuvat hiusjuurissa. Priorin Extra vaikuttaa hiusjuureen sisältä päin. Onnistuneen hoidon edellytyksenä kuitenkin on, että hiustuppi tai hiusjuuri on elossa ja toimintakykyinen.

4
Priorin Extra -valmistetta otetaan kaksi kapselia kerran päivässä ruoan jälkeen. Pitkäaikaisessa käytössä yksi kapseli päivässä riittää yleensä ylläpitämään hiusten hyvää kuntoa.

5
Hiukset kasvavat hitaasti, joten Priorin Extra -valmistetta suositellaan käytettävän säännöllisesti 3–6 kuukauden ajan. Kuurin voi toistaa tai kuuria jatkaa milloin tahansa. Priorin Extra sopii myös pitkäaikaiseen käyttöön. Hiusten pesemiseen on Priorin Shampoo, joka tukee uusien hiusten kasvua.

6
Priorin Extra sopii aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille.

7
Priorin Extra on kasvipohjainen ja se sopii käytettäväksi myös imetyksen aikana. Se ei sisällä laktoosia.

8
Priorin Extra sisältää biotiinia, joka edistää hiusten pysymistä terveinä. Sen lisäksi Priorin Extra -kapseleiden ainutlaatuinen koostumus sisältää pantoteenihappoa (B5-vitamiini), hirssiuutetta, I-kysteiiniä (aminohappo) ja vehnänalkioöljyä.

9
Priorin Extra on tehokas ja tutkittu tuote, jota 88 % käyttäjistä suosittelee. (*

10
Priorin Extra on ravintolisä. Se ei korvaa monipuolista ruokavaliota tai terveitä elintapoja.

* Lähde: 3kk Käyttäjätutkimus, 2012 N=170 suomalaista.

Historiaa yli 50 vuoden takaa

Uudesta keksinnöstä apteekin myydyimmäksi hiusravinteeksi

Priorin aloitti maailmanvalloituksensa vuonna 1959 Sveitsissä, kun gynekologi Kurt Bösch ja kemisti Hans Stehle saivat tuotekehitystyönsä päätökseen. Työn taustalla oli potilaiden toive saada tehokasta apua hiustenlähtöön. Suomeen Priorin-valmiste saapui vuonna 2005.

Priorin Extra -valmiste, joka sisältää myös biotiinia, on nykyisin apteekin myydyin hiusravinne (IMS MAT 4/2015).

Priorin Extran takana on Bayer

Bayer Suomessa

Bayer tarjoaa monipuolisia ratkaisuja suomalaisen terveydenhuollon, maatalouden ja teollisuuden kehittyviin tarpeisiin.

Suomessa toimii kolme liiketoimintaryhmää: terveydenhuoltoon keskittynyt Bayer HealthCare sekä teollisuuden raaka-ainetarpeita palveleva Bayer MaterialScience ja yksi Suomen johtavista kasvinsuojelualan toimijoista Bayer CropScience. Bayerin Pohjois-Euroopan alueorganisaation, Bayer Nordicin, pääkonttori toimii yhtiön Espoon toimipisteessä.

Bayer työllistää Suomessa noin 750 henkilöä. Espoon lisäksi Bayer Oy:llä on toimipiste Turussa, jonka tuotantolaitoksessa valmistetaan lääkkeitä yli sataan maahan.

Bayer-konserni maailmanlaajuisesti

Bayer on tutkimustyöhön panostava, kasvava maailmanlaajuinen konserni, jonka ydinosaaminen on terveydenhoidon, maatalouden ja huipputeknologiaa hyödyntävän materiaalituotannon aloilla. Tuotteet ja materiaalit on suunniteltu ihmisiä hyödyttäviksi ja heidän elämänlaatuaan parantaviksi. Bayer haluaa luoda sidosryhmilleen lisäarvoa innovaatioillaan ja panostaa kasvuun ja parempaan tuottavuuteen.

Bayer on sitoutunut noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita sekä toimimaan yhteiskunnallisesti ja eettisesti vastuuntuntoisella tavalla. Vuonna 2013 Bayer-konserni työllisti 113 200 henkilöä, ja myynti oli 40,2 miljardia euroa.

Lisää tietoa Bayerista löydät Bayerin sivuilta: www.bayer.fi